Wat je er niet in stopt, komt er ook niet uit
Zelf onderzoek doen is tegenwoordig eenvoudig. De tools hiervoor zijn overal online te vinden. Vragen invoeren, link uitsturen, klaar. Appeltje eitje toch?
Maar hoe vaak heb jij je wel niet geërgerd aan een enquête? Hoe vaak ben je wel niet halverwege een vragenlijst afgehaakt omdat jouw antwoorden er helemaal niet tussen stonden? En wat kan jij straks zelf met de resultaten als achteraf blijkt dat je eigenlijk net niet de goede vragen hebt gesteld?
EEN GOEDE VRAGENLIJST BETEKENT DAT:
- JOUW ONDERZOEKSVRAAG ECHT BEANTWOORD WORDT
- JOUW VRAGENLIJST PRETTIG IS OM IN TE VULLEN
- ZODAT MENSEN NIET AFHAKEN
- EN ZICH GEHOORD VOELEN
- WAARDOOR JOUW VRAGENLIJST MEET WAT JIJ WILT METEN
- EN JIJ ECHT IETS MET DE RESULTATEN KUNT
Samen een vragenlijst maken
Kies je ervoor samen een vragenlijst te maken, dan plannen we eerst een (online) gesprek in om het doel van jouw onderzoek en je onderzoeksvraag te bespreken en vast te stellen. We bedenken alvast welke informatie je wilt achterhalen en welke vragen hierbij horen.
Op basis van dit gesprek maak ik een eerste concept vragenlijst, of doe je dat zelf. Dit concept spreken we samen door, zodat er een definitieve vragenlijst ontstaat. Hiermee kan je zelf verder, of je kunt hem door De Vragenlijstexpert laten programmeren en uitzetten.
Jouw vragenlijst laten checken
Heb je zelf al een vragenlijst opgesteld, dan geef ik aan de hand van jouw onderzoeksvraag, doelen en doelgroep, professionele feedback op jouw concept. Ongezouten en to the point. Ik kijk naar de opbouw en inhoud, de vraagstelling en de gekozen vraagtypes.
Met mijn opmerkingen kun je zelf verder aan de slag met jouw vragenlijst. Als je wilt kunnen we de feedback nog samen doorspreken. De definitieve vragenlijst kan je zelf programmeren of uitzetten, of je kunt dit laten doen door De Vragenlijstexpert.